Prof.Dr. Hülya PİLANCI ile Türkçeyi Doğru Kullanmak Semineri

Prof.Dr. Hülya PİLANCI ile Türkçeyi Doğru Kullanmak Semineri

14.03.2024 278

 Akademisyen: Prof.Dr. Hülya PİLANCI 

              Doktora derecesini Türk Filolojisi alanında aldı. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesidir. Halen Eskişehir Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezinin kurucu Müdürü olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Açıköğretim Fakültesi Kitap Öğretim Tasarımı ofisinde Dil Danışmanları Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Türkçenin ikinci dil olarak öğretimi konusunda birçok projeye katıldı. Yabancılara Türkçe öğreten dil programlarında eğitmen olarak çalışmaktadır.

 

Toplumun bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak TÜBİTAK’ın kuruluşundan bu yana öncelikli hedeflerinden biri olmuştur.

 2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile Bilim Söyleşileri başlatılmıştır.

 TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir.

Bu söyleşiler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanır.

TÜBİTAK Bilim Söyleşilerinde; merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi hedeflenir.

Resimler için tıklayınız: meb_iys_dosyalar/44/01/180280/fotograf_galerisi_3642879.html